Territoria, De Kettingen van Amarath

territoria_kaft_nieuw_front

Territoria, De Kettingen van Amarath is een Fantasy/thriller; een duister tweeluik in de stijl van ‘De Scherpschutter’ en ‘De Talisman’. Een spannende rollercoaster over gewone mensen in buitengewone situaties.

Net als de jonge agente Cindy de dood van haar familie een beetje verwerkt heeft, belt iemand haar om te zeggen dat hij haar zusje in zijn macht heeft. Dit is het begin van een bizarre reeks gebeurtenissen waarbij mysterieuze figuren Cindy naar het leven staan.
Uiteindelijk blijkt dat er achter deze wereld nog een heel andere wereld verscholen gaat. De wereld van Territoria, waar de strijd tussen goed en kwaad al gestreden is en het kwaad heeft overwonnen.
Noodgedwongen sluit Cindy zich aan bij een kleine en kleurrijke groep lieden die hopen dat Cindy de voorspelde verlosser is welke hen zal bevrijden. Cindy op haar beurt wil maar één ding: haar zusje vinden en dan zorgen dat ze aan de nachtmerrie ontsnapt waarin ze terecht gekomen is.
Naarmate de leden van de groep stuk voor stuk het onderspit delven, lijkt de profetie steeds dubbelzinniger te worden. De vijand stelt Cindy voor een keus: het leven van haar zusje in ruil voor de kettingen die hen almachtig zal maken.
Cindy ontdekt dat niets is wat het lijkt in Territoria. In een wereld verstikt door duisternis kan je beste vriend al snel je grootste vijand blijken.

De Kettingen van Amarath wordt vervolgd in De Ring van Andor.

Titel: De Kettingen van Amarath
Serie: Territoria
Auteur: J. Sharpe
Uitgever: Zilverspoor
Formaat: A5 pocket
Omvang: 320 pagina’s
Prijs: 16,95
ISBN: 9789490767099

 photo bestel_knop_zpscca3a88c.png

Hieronder de muziek die speciaal voor Territoria gemaakt is door Jochem de Jong.

Voor recensies klik: boekrecensies

Nog meer spannende boeken lezen?

De Ring van Andor (Territoria 2)

Het Web van Senora

Reacties lezers:

Ik heb ontzettend genoten van dit eerste deel van het Territoria tweeluik. De spanning zit er vanaf de eerste bladzijde in en pakt je vast om niet meer los te laten. De liefde die Cindy heeft voor haar overleden familie zit door het hele verhaal verweven en is haar drijfveer voor wanneer ze het helemaal niet meer ziet zitten. Liefde, verraad en vertrouwen hebben in dit verhaal de hoofdrol maar vlak de spanning zeker niet uit, die is volop aanwezig, en absoluut niet te missen.
De schrijfstijl is zo vlot en pakkend dat je het boek bijna niet kunt wegleggen tot het uit is, dat maakt het verhaal des de aantrekkelijker en des de heftiger omdat het echt lijkt of je erin vast zit. —grilev.nl

Het verhaal is voor mij als beginnend Fantasy lezer heel apart. Mijn vrouw vroeg mij hoe jou boek was en ik kon er eigenlijk geen antwoord op geven ik was nog onder de indruk van het verhaal! Ik vindt het nu alleen jammer dat we nu moeten wachten tot augustus 2013 want ik ben toch nieuwsgierig naar het tweede deel!  —- Geert Kuiper

Op Keltfest heb ik jou boek gekocht, nadat je deze op zeer overtuigende wijze had aangeprezen. Ik ben de volgende dag direct begonnen met lezen. Inmiddels heb ik het boek uit en ik kan eerlijk gezegd niet wachten op het tweede deel. Het boek eindigt vrij onheilspellend en laat de vraag over goed en slecht heerlijk open. Ik hou wel van verhalen en boeken met een duister randje, waarin de duisternis lijkt te overwinnen. De onduidelijkheid over de goede of slechte kanten van de personages maken het boek interessant om te lezen. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo, maar zonder dat ik als lezer de draad kwijt raak. Ik vind je korte zinnen erg verfrissend. Je beschrijvingen van omgevingen zijn niet te uitgebreid, waardoor het de fantasie prikkelt. Als lezer kan ik er zelf eventueel ook nog wat dingen aan toe voegen. Bovendien vindt ik zeer uitgebreide beschrijvingen vaak erg saai, ik kom dit regelmatig tegen in boeken en mijn ogen dwalen dan verder tot het volgende stuk in het verhaal.
Ik ben erg benieuwd naar het vervolg van het tweede deel en de ontwikkeling van het verhaal zelf. Wat zal Cindy gaan doen en welke rol speelt Anna hierin? Is Cindy inderdaad de verlosser of moet de profetie misschien toch anders gelezen worden? Ik ben erg benieuwd of er een confontatie tussen Tartaros en Eros volgt en hoe dit afloopt.
Mijn complimenten dus voor het boek! Ik wil het zeker nog een keer lezen (en dat doe ik vaak alleen met boeken die ik goed vindt). Daarnaast wens ik je veel succes met de publicatie van het tweede deel en het promoten van je werk an sich! — Tamara—
Ik heb Territoria uit!!!!!!!!!! En ik heb er van genoten. Wat is dit een leuk, spannend ( dat was dus “leuk” vannacht) en een goed boek. Ik heb het in een ruk uitgelezen en nu heeft Peggy het mee zodat zij het ook gaat lezen. Wanneeer komt deel 2 ???? — Bep—

3 reacties op “Territoria, De Kettingen van Amarath

 1. Ik heb ‘m uit! Het leest lekker weg, door de korte hoofdstukken is het zowel een boek waar je uitgebreid voor kan gaan zitten, of als je even 10 minuten te lezen hebt.
  Kan ik deel twee vast bestellen? Ik wil weten hoe het afloopt!

 2. Hoi Joris,
  Weet je nog dat ik zo stond te twijfelen op de SK fanclubdag ? Uiteindelijk heb ik voor beide boeken gekozen en gelukkig maar. Ik heb De kettingen van Amarath als eerste gelezen en in eén zucht !
  Ik vond het spannend en niet voorspelbaar, daar hou ik van. Ik ga zeker het tweede deel kopen, dus schrijf maar lekker door !

  Groet, Mariska Berghorst

 3. Dit is het boek waar ik zo lang naar op zoek ben. Je word meteen meegesleurd in het verhaal en het blijft continu spannend. Orgineel en onvoorspelbaar, het boek behoort dan ook zeker tot mijn favorieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s