Recensies

Schemerzone

Van Samenlezenisleuker: Ben je fan van The Hunger Games, Divergent of iets in die richting? Pak dan absoluut Schemerzone op!

Van de Stephen King Fanclub: Het boek heeft een geweldig leesritme en lees als een trein. Een dikke 10!

Van Fantasywereld.nl: De auteurs zijn erin geslaagd gezamenlijk een eigen stijl te vinden die leest alsof het verhaal met één stem verteld wordt. Ze hebben een originele en boeiende wereld geschapen.

Van Vrouwenthrillers.nl: Schemerzone is een mooie combinatie van spanning en sciencefiction waaraan een vleugje horror us toegevoegd. Een aanrader voor iedereen.

Van Mustreadornot: Ik had het boek in no-time uit. Aanrader!

Ikhouvanhorrorfantasyenspanning: Een geweldige mix van SF, spanning, een vleugje horror in een dystopische wereld en erg origineel.

Van TheBookbabe: Ah toe, zeg me dat dit niet het einde is. Ik ben er absoluut niet aan toe om deze wereld los te laten… en… en… dat einde. Nee, dat vraagt om meer. Wat zeg ik: smeekt om meer!

 

Donkere herinneringen:

 

Van Mustreadsornot: Een mooi overzicht van wat de schrijver allemaal in zijn portfolio heeft en het etaleert zijn schrijftalent van alle kanten.

Van Conniesboekenblog: De verhalen zijn creepy, ontroerend, persoonlijk, horror, apart, eng, vermakelijk, mooi, intens en triest. Veel woorden dus die van toepassing zijn en wat zeker een compliment is aan het adres van de auteur.

Van de perfecteburen leesclub: Donkere herinneringen is een fascinerend boek vol met mindfucks, suspense en af en toe horror, maar er zitten ook ontroerende en liefdevolle verhalen tussen.

Van De Stephen King Fanclub: … weet de spanning vaak tot het eind op te bouwen en dan zit er een heerlijke twist in die je hele denkwijze weer op zijn kop zet. Sommige verhalen zijn super spannend, anderen barsten van de horror en zijn super creepy.

Van Samenlezenisleuker: Wat een toffe bundel!

Van Bookstamel: Ik zou zeggen ga de bundel kopen… het is echt super goed.

Nakita’s Library: Zijn verhalen worden alleen maar beter!

 

Reflectie

 

Van Thrillerlezers: 5 kraaien. De geheime stiefzoon van Stephen King woont gewoon in Nederland! Wat een talent. Weer komt een boek van hem in het rijtje favoriete van het jaar te staan. De term mustread is voor dit soort boeken uitgevonden.

Van de Stephen King Fanclub: Spannend? Ja. Onverklaarbaar? Echt wel! Twist? Zeker. Origineel? Ook. Goed leesbare schrijfstijl? Jep. Meeleven met de personages? Absoluut.

Van The Bookbabe: Dit is echt een verhaal waarvan gewoon alles klopt! De setting, de spanning, de personages en vooral het einde. Tijdens het lezen wil je maar een ding weten: waar the f#ck gaat dit naar toe!? J. Sharpe is echt de Meester der Mindfucks! 

Van Mustreads or Not: J. Sharpe doet het weer, hij zet een ijzersterkte mindf*ck neer. Af en toe naar adem happend en met kippenvel las ik het plot. Een mustread voor iedereen die van een flinke dosis mindfucking houdt.

Van Nakita’s Library: 5 Sterren! Als je aan mij vraagt waar je een goed spannend boek kunt vinden, weet je nu mijn antwoord. Ik mocht van mijn hoofd niet slapen voordat het boek uit was.

Van ikhouvanhorrorfantasyenspanning: Wat een verslavend boek. Ik vind J. Sharpe nu officieel beter dan Stephen King.

Van Thrillers and More:  Sharpe is een schrijver die met elk boek zijn vorige weer met een hogere trede overschrijdt. Zijn boeken hebben een inhoudt die je nooit meer gaat vergeten en waarbij je vol verlangen wacht op een nieuwe. Met Reflectie heeft hij zichzelf weer overtroffen.

Van Samenlezenisleuker: Wat een geniaal plot.

Van leesclub De Perfecte Buren: Een absolute aanrader. Het verhaal is zó ongelofelijk spannend en mysterieus. 5 sterren.

Van Vrouwenthrillers.nl: Sharpe weet hoe hij op fabuleuze wijze de lezer mee moet slepen en een voortdurend intens spanningsveld te verwezenlijken. En dan die sublieme afronding… Chapeau! 5 sterren.

Meedogenloos

 

Van Thrillzone: 4 sterren!

Van boeklovers: Ik ben totaal van mijn sokken geblazen door Meedogenloos.

Van vrouwenthrillers.nl: ‘Meedogenloos’ is een keiharde, nietsontziende thriller geworden.

Van Birdy’s boeken:Een ware lees-tornado. Meedogenloos is een zeer realistisch geschreven verhaal.’

Van Samenlezenisleuker: ‘We hebben spanning, geweldige personages, maag omkerende situaties actie en moord. Doe je gordel maar om want het geheel is dan ook nog eens compleet onvoorspelbaar.’

Van Hanneke Tonor-Centi: De plotwendingen en karakteriseringen van de vele personages zijn van hoge kwaliteit en de dialogen zijn volstrekt natuurlijk en (dus) geloofwaardig. Een prestatie van formaat om een dergelijke, complexe thriller met elkaar te schrijven. Aanrader!

Voor meer recensies (op Hebban.nl) klik hier.

 

Syndroom

 

Van NBD Biblion: …er ontstaat een rollercoaster aan ervaringen en emoties die ervoor zorgt dat Peter uiteindelijk cruciale keuzes moet maken. Sterke thriller van auteur Sharpe die de lezer continu in verwarring houdt. — M.D. Broersma

Van Thrillerlezers!: Deze kerel is zo ontzettend goed! Een van de beste boeken die ik dit jaar las.

Van de Stephen King fanclub: Dit boek hoort zeker thuis op niveau geweldig en werkt als een zuignap: het zuigt je naar binnen en je moet gewoon doorlezen.
Het is echt heel bijzonder hoe dit boek in elkaar zit. Alles sluit aan op elkaar. Het klopt gewoon en zet je wereld op zijn kop. Dit boek ga ik zeker nog een keer lezen: ik voel me echt mindfucked! Ik geef ‘m niet vaak, maar hij is verdiend: een 10! Lees hier de complete recensie.

Van The Bookbabe: Het ene hoofdstuk is nog ongrijpbaarder dan het andere. De stijl van het verhaal is een mooie kruising tussen Stephen King, Dean Koontz en Neil Gaiman; Spannend met een flinke dosis lekker gek!

Samenlezenisleuker: Hou je van thriller, horror, fantasy? Pak dan dit boek op. Briljanter gemixt dan dit krijg je het niet!

De perfecte buren leesclub: Wat een rit was dit verhaal! Dit is een boek dat ik binnenkort nog eens ga lezen, puur om te ervaren hoe het verhaal leest als je wel weet wat er aan de hand is. Ik denk dat het boek me dan alsnog gaat verrassen, omdat je dan bepaalde zaken in een heel ander licht ziet. 

Van Boeklovers: J.Sharpe heeft met Syndroom weer een meer dan fantastisch verhaal op papier gezet dat met recht en rede mag voorgelegd worden aan Stephen King. Hij zou hier van smullen.

Van Tazzy Jeninga: Dit is een eerste klas pageturner. Ik kreeg er een kriebelig gevoel van! Het is echt een perfecte mix tussen horror, thriller en fantasy. Dit boek gaat je kijk op bepaalde dingen echt veranderen! Dat garandeer ik je!

Van Nadine Kuiper: Het is de auteur met Syndroom weer gelukt. Als je begint met lezen heb je geen idee waar het naar toe gaat en man o man, wat komt het woord ‘mindfuck’ vaak in je hoofd naar boven als je dit boek leest. Deze auteur heeft een geweldige schrijfstijl en vooral een geweldige fantasie. Als er ooit iemand in de buurt komt van het evenaren van het werk van Stephen King… My nomination goes to…. J. Sharpe!”
Voor meer recensies (op Hebban.nl) klik hier.

Eden

Eden voorkant

Van NBD Biblion: Een intrigerende apocalyptische thriller die aanzet tot kritisch nadenken over het geloof. Vanaf de eerste pagina tot het eind zeer spannend. Net als de hoofdpersoon tast de lezer volledig in het duister over wat er aan de hand is. In het verhaal zitten een hoop verborgen verwijzingen naar het geloof en de bijbel.

Van De Stephen King fanclub: Met het boek Eden, heeft J. Sharpe een boek met een superspannende suspense apocalyptische thriller geschreven. Eden wist me vrijwel direct te pakken. Een mooi realistisch, maar schokkend begin zet je al gelijk op het puntje van je stoel. Dit boek heeft alleen maar duidelijke, niet al te lange zinnen die lekker vlot lezen. En dat in een lekker tempo dat eigenlijk ook niet inzakt. Het tempo is precies goed; je hebt niet het gevoel te zitten wachten tot er weer wat nieuws gebeurt, of dat je terug moet lezen omdat het te snel gaat: het komt allemaal op tijd voorbij. Er is geen saai moment te bekennen. Daarom pakt het je en laat het je niet meer snel los. Er zitten diepere gedachten en verwijzingen verwerkt in het boek. Ik raad je aan om het boek zelf te lezen, en te kijken of je hieruit komt. Degenen die van puzzelen houden kunnen hun lol op in een poging ze te vinden. Ik wil niet teveel verklappen… maar dit is een vlotte en verrassende suspensethriller die je zeker moet lezen!

Van New World Order/Thrillerverslinders: De vlotte schrijfstijl en de knappe constructie van het verhaal zorgen er echter voor dat J. Sharpe geen kopie van Stephen King wordt. Hij heeft geen vergelijkingen met de grote schrijvers nodig. J. Sharpe kan zeer goed op eigen benen staan en “Eden” is dan ook een ijzersterke bovennatuurlijke, post-apocalyptische thriller met veel vaart die het lezen meer dan waard is.

Van De Thrillerlezersblog: Vanaf het moment dat ik begin in het boek zit ik vastgebonden aan een verhaal wat ik niet meer los kan laten. De schrijfstijl zorgt ervoor dat elke zin binnenkomt. Je voelt de kwelling die Anna moet doorstaan. Door de afwisseling in het heden en verleden en verschillende personages in de hoofdstukken blijft de spanning op een hoog niveau aanwezig. Op bijzondere en soms lugubere wijze volg je het gevecht tussen de mensheid en hun bestaan. Het plot krijgt telkens een andere wending, hierdoor weet je niet hoe het nou uiteindelijk allemaal gaat aflopen. J Sharpe, de hoop die ik had dat dit boek een topper zou zijn heb je helemaal waargemaakt.

Van NerdyMommy: Ik ben maaltijden, slaap en allerlei andere dingen vergeten door dit spannende boek! Al vanaf de eerste bladzijde werd ik meegezogen in het verhaal en kon ik het nauwelijks aan de kant leggen. Eden is een geweldige pageturner van een onwijs getalenteerd auteur! Een must read voor fans van Supernatural!!!

Van ikhouvanhorrorfantasyenspanning: Ik denk dat we de Nederlandse Master of Horror hebben gevonden! Bepaalde scènes deden me echt denken aan de horror van King. En dat is knap, want niet veel mensen kunnen dat evenaren. Het boek gaf me van tijd tot tijd echt de kriebels. Dus ja, dit is echt een van mijn favoriete boeken van 2016!

Van Ferry Visser, fantasy specialist: ‘Eden’ is voor mij zoveel meer dan een thriller en voor mij is dit boek het bewijs dat J. Sharpe het talent heeft om de tweede Nederlander te worden die een Hugo award wint!

Van Boekenbijlage.nl: Eden zit buitengewoon goed in elkaar. Alles valt snel op zijn plaats. Het is een echte page-turner en het is bijzonder knap hoe de schrijver een combinatie van fantasy en werkelijkheid door elkaar weet te vlechten en het toch realistisch over kan laten komen. Er is geen moment dat ik als lezer dacht dat het teveel van het goede was. Het verhaal klopt gewoon, van begin tot einde blijf je geboeid doorlezen!

Voor meer recensies (op Hebban.nl) klik hier.

Gebroken geheugen:

Gebroken-geheugen-web

Van Marijn van der Jagt, Vrij Nederland, juryvoorzitter van de Harland Award Romanprijs 2016: Gebroken Geheugen van J.Sharpe & Jos Weijmer begint als de nachtmerrie van elke reiziger: in slaap vallen in een vliegtuig en wakker worden in een niemandsland. Nog erger: hoofdpersoon Tim bevindt zich in het lichaam van iemand anders, is een groot deel van zijn geheugen kwijt en krijgt te horen dat hij dood is. Zijn zoektocht, met een negenjarig meisje aan zijn zijde, brengt niet alleen de gruwelen uit zijn eigen verleden aan het licht, maar onthult geleidelijk aan de aard van het vagevuur waarin hij ronddoolt. Een boek met een zeldzaam originele opzet, geweldige plottwists en een wonderlijke ontknoping. Voor de lezer geldt hetzelfde als voor de hoofdpersoon: als je er eenmaal inzit, kom je er niet makkelijk meer uit. De jury onderkent de kwaliteit van elk genomineerde boek, en wil vanwege de buitengewone originaliteit een eervolle vermelding geven aan Gebroken Geheugen van J.Sharpe & Jos Weijmer.

Van NBD Biblion: De Nederlandse auteur J.Sharpe begint naam te maken als een vooraanstaande leverancier van Stephen King-achtige psychologische thriller. Ook dit boek heeft de stijl van vervreemding, waarbij de lezer op het verkeerde been wordt gezet. In het vliegtuig naar huis valt de crimineel Tim Hall in slaap. Als hij weer wakker wordt, is hij in een onwerkelijke wereld terecht gekomen; hij is alleen in het toestel op een klein meisje na, en is zijn geheugen kwijt. Ontsnapt uit het vliegtuig komen ze in het stadje Edenville terecht, waar de bewoners allemaal beweren dood te zijn. De plot is in twee delen verdeeld; in het eerste moet Hall zien te ontdekken wat er aan de hand is, het tweede deel is bijna negentig jaar later gezet en moeten de restanten van de mensheid gered zien te worden. Het boeiende verhaal is consistent, vol tempo en komt tot een afronding. De stijl is direct en vrij van onnodige versierselen. —- R.van Rossenberg (NBD Biblion)

Van Hebban.nl “Gebroken geheugen is boeiend, fris geschreven, inventief en goed uitgewerkt. Sharpe wordt vergeleken met schrijvers als Stephen King, grootmeester in het genre en Dean Koontz. In die vergelijking slaat hij zeker geen slecht figuur.”

Fantasyspecialist en boekhandelaar Rebers Boek en Buro: Meeslepend, origineel, spannend en dusdanig intrigerend dat ik zeker meer ga lezen van J. Sharpe!

Van Fantasywereld.nl: Het is een soort sprong in het diepe zonder te weten waar je als lezer terecht komt en waar dit allemaal naar toe gaat. In de hoop dat het fascinerende, pakkende en vreemde verhaal dat je aan het lezen bent leidt tot een kloppend verhaal met een sidderend einde. En hierin zul je niet teleurgesteld worden. Eindoordeel:

Van De Perfecte Buren: De schrijvers hebben met dit boek uitersten opgezocht, maar slagen er goed in binnen de grenzen van het geloofwaardige te blijven. Op de achterflap staat een citaat van Magic Tales: “Dit boek kan wedijveren met de boeken van Stephen King en Peter Straub (…)”. Ik heb zo goed als alle boeken van beide schrijvers gelezen als horrorliefhebber en kan mij volledig aansluiten bij deze mening. Dit boek kan zich zonder meer meten aan hun werk. “Gebroken geheugen” krijgt van mij 5 dikke sterren.

Van De Thrillerlezersblog: De schrijfstijl is bijzonder fijn en de hoofdstukken zijn kort. Stukje bij beetje vallen op subtiele wijze de puzzelstukjes op de plek. Althans, dat denk je. Het verhaal is pakkend, het leest als een trein en is heerlijk onvoorspelbaar. Ik hou daar zo van. En wanneer je denkt het te gaan snappen is daar dan ineens deel twee in het boek. Bam! Het is gewoon zonde om dingen over de verhaallijnen los te laten. Het is bizar, het is een fantastisch en goed verhaal en voor degenen die houden van fictie/sf  is dit echt een mustread.

Van de Stephen King fanclub: In elk geval kan ik je een portie enorme verbijstering garanderen als je een en ander begint te snappen. De onwerkelijkheid, onvoorspelbaarheid en af en toe spannende situaties wisselen elkaar in hoog tempo af, in korte hoofdstukken. Net als een vraag is beantwoord, komen er weer vier nieuwe vragen voor terug. Het woord mindfuck valt in het boek en dat is het goede woord voor dit boek. Leugens en waarheid, liefde en haat, vriendschap en misleiding, het komt allemaal voor!

Van Boeklovers: Het boek gaat van horror naar fantasy naar science-fiction, maar heeft ook alle ingrediënten in zich als spanning, actie, drama, afgrijzen, ongenoegen. Tout court, een echt mindfucked verhaal waar het met momenten heel moeilijk was het boek neer te leggen.
Topboek dat hopelijk door velen gelezen en geprezen wordt. J. Sharpe mag zich tot de top van de Nederlandse fantasy-schrijvers rekenen. Rating: 5/5

Van Nadine: Voor fantasythriller/sci-fi-liefhebbers is dit een boek wat je moét lezen! Deze twee auteurs van eigen bodem hebben een boek geschreven wat zich kan meten aan het werk van internationale bestsellerauteurs. Eindoordeel: *****

Van Fact of fantasy.com: In ‘Gebroken geheugen’ zet het auteursduo vanaf de eerste pagina een meeslepend mysterie op papier. Op de achterflap wordt het werk vergeleken met Stephen King. Voor mij was er een sterkere associatie met de bizarre, getikte werelden van Neil Gaiman. En dat is, volgens mij, een minstens even dik compliment.

Het Web van Senora:

senora_voor

Grazia: ****

Stephen King Fanclub: Hoe verzint ‘ie het?

Ezzulia: Overtuigende karakters, goede aankleding met een goed oog voor details en een spanningsopbouw die je bij een goede thriller mag verwachtten. De schrijver mag dan weliswaar nog niet bekend zijn bij het grote lezerspubliek, maar weet dit wel te verdienen.

Van Monatar: Ik weet zeker dat J.Sharpe een bekende naam gaat worden in Nederlandse thrillerkringen.

Van Belderan: Voor vandaag koos ik voor de recent verschenen thriller ‘van Nederlandse bodem ‘Gevaarlijk Spel’ dit verhaal is niet alleen prima geschreven, in de zin van overtuigende karakters, goede aankleding met een goed oog voor details en de spanningsopbouw die je bij een goede thriller mag verwachtten. De schrijver J. Sharpe  mag dan weliswaar nog niet bekend zijn bij het grote lezerspubliek, maar weet dit wel te verdienen.

Van schrijverspunt: Spanning ten top!

Spentakel: J.Sharpe weet een wereld te creëren waarin nachtmerries uitkomen. Het boek laat namelijk zien wat onze huidige technologie teweeg kan brengen en wat de gevaren van deze ontwikkelingen zijn. Het verhaal zit ingenieus in elkaar. Op het eerste gezicht volg je drie afzonderlijke verhaallijnen die uiteindelijk allemaal met elkaar te maken hebben en op uitmuntende wijze samenkomen in het plot.

De Kettingen van Amarath:

territoria_kaft_nieuw_front

Schrijverspunt: J. Sharpe heeft een duistere wereld gecreëerd met zijn tweeluik Territoria. Het eerste deel, de kettingen van Amarath, is als een wervelwind die je in hoog tempo meezuigt. Spannend vanaf de eerste letter, met verrassende plotwendingen en realistische hoofdpersonen.

Stephen King Fanclub: Het is knap, het is mooi en het is goed! De schrijver is ruim over de hoge lat gesprongen. Dit moet je echt lezen als Kingfan! Haal een gesigneerd exemplaar op de fanclubdag!

MagicTales.nl:
Cindy is een jonge politieagente die haar ouders en later haar zus heeft verloren. Nu wordt ze opnieuw met een sterfgeval geconfronteerd, de man van een vriendin is overleden. Het roept veel emoties op. Cindy krijgt een smsje tijdens deze begrafenis waar ze een nare smaak van in haar mond krijgt. Wanneer ze aangevallen wordt voor haar huis en gered door wildvreemde mensen, tenminste, mensen die Cindy niet kent wordt haar leven op zijn kop gezet. Niets is wat het lijkt. Zelfs de dood niet… En dan blijkt er een profetie te zijn waar Cindy aan moet voldoen. Maar gelooft ze er zelf wel in?

Het verhaal op de achterkant belooft heel wat. Dan kan een boek twee kanten op. De belofte wordt waargemaakt, of juist niet. Maar al op de eerste pagina lees je een verwijzing waardoor je meer wil weten, vanaf de eerste paar zinnen wordt een duistere sfeer opgebouwd. Het is een bijzonder spannend verhaal dat in de eerste instantie op een thriller lijkt. Het fantasy-achtige sluipt er langzaam in. Totdat de thriller een fantasy is, of de fantasy een thriller. Het boek is super spannend, boeiend en echt heel goed geschreven. Met geweldige plotwendingen en fantasyelementen. Soms kun je aan het taalgebruik merken dat de schrijver nog jong is. Maar ergens is dat juist heel goed, het maakt het boek heel eigentijds. Dit boek kan rustig wedijveren met de boeken van Stephen King of Peter Straub. J. Sharpe laat met De kettingen van Amarath zien dat hij in de top van de Nederlandse schrijvers thuishoort. Nu kijken of hij dit niveau met het tweede deel van dit tweeluik kan handhaven. Deel 1 is in ieder geval een aanrader!
Oordeel:

 

De Ring van Andor:

RingAndor_front_web(1)

Op Bol.com:

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren Een wervelend vervolg

31 oktober 2013 | Door: PrincessMarcella | Bergen (L)

J. Sharpe heeft een wervelend slotdeel geschreven van de tweeluik Territoria. Je volgt een aantal personen die je kent uit het eerste deel, De ketting van Amarath. Hoe is het hun vergaan in de afgelopen jaren onder de juk van de demonen van de god Tartaros. Hij schets een onthutsend en deprimerend beeld van de verwoesting en uitzichloosheid van de weinige overlevenden. Is er nog hoop….

Naast een vlotte pen en spannende wendingen geeft J. Sharpe nu wel aandacht aan de karakters. Hierdoor leef je mee met wat ze ondergaan. En zoals J. Sharpe graag doet eindigd het boek met een daverend slot. Ik vond dit deel beter dan het eerste deel, daarom ook een ster meer.

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Hel en verdoemenis

14 augustus 2013 | Door: Navarth | 30-39 jaar | Leimuiden

Sharpe is niet bang om nogal wat hel en verdoemenis over zijn personages uit te storten, terwijl veel schrijvers veel te lief zijn. Dat is wat mij betreft een aanrader. Dit tweede deel is zowel een waardig vervolg als een prima afsluiter van zijn tweeluik. Ben benieuwd naar meer werk van deze auteur!

  Het meisje dat vlam kon vatten:

                                                                                                       cover - het meisje dat vlam kon vatten copyNine Sisters:

Het bevat 150 pagina’s waardoor ik dit boekje in een aantal uur had uitgelezen. Dat kwam deels door de lengte van het boekje en de verhalen, maar vooral door de zeer prettige schrijfstijl van de auteur.
Op een positieve manier heeft hij echt een eigen schrijfstijl, waaraan ik in de toekomst (als ik meerdere boeken van hem heb gelezen -en dat ben ik wel van plan) deze auteur echt kan herkennen.

De vier korte verhalen zijn vanaf de eerste zin pakkend en houden je vast tot het laatste woord.
In het korte aantal woorden weet J.Sharpe een gehele wereld, conflict en passend einde te creëren. En het lukt hem zelfs om die nieuwe wereld duidelijk te maken voor de lezer inclusief perfecte uitdieping van de personages.

Het wordt maar eens tijd om een van J.Sharpe’s boeken te gaan lezen…

Anthonie Holslag:

We kennen allemaal de onbereikbare liefde. We kennen allemaal het gevoel dat het leven even stil staat. Zo een gevoel had ik ook, toen ik dit verhaal las. Het gevoel en beeld dat dit verhaal in me opriep was alsof ik door een prisma staarde, een illusie van kleuren, die ik kon verstoren als ik ook maar een beweging maakte of een andere kant opkeek. De 42 pagina’s waar dit verhaal uit bestaat, neemt je mee door een barre tocht, die tegelijkertijd en onverwacht zal opvlammen. Het is een breekbare reflectie. Een luchtspiegeling die beter onaangeraakt kan blijven.

 

3 reacties op “Recensies

 1. Hoi Joris<
  Ik kan mij geheel vinden in de reactie van Nine Sisters.
  "Het meisje dat vlam kon vatten" is zeer prettig geschreven.
  Je hebt elk kort verhaal een vreemde "twist" gegeven zodat het inderdaad pakkend bleef.
  In eerste instantie leek het op grote kinderverhalen maar al gauw merkte ik dat ik op het verkeerde spoor zat.
  De wendingen in de verhalen zijn subliem geschreven en daardoor zeer onderhoudend.
  Ik zal het in ieder geval herlezen om te ervaren of ik iets gemist heb en / of te (her-) ontdekken.
  Mijn vrouw en ik vonden het leuk je ontmoet te hebben op het Keltfest, afgelopen zaterdag.
  Het door jou gesigneerde boek, "Het meisje dat vlam kon vatten", krijgt bij ons een ereplaatsje …..
  Hartelijke groet,
  Kenneth en Teunita

 2. Dit bundeltje is voor mij de eerste kennismaking met de verhalen van J Sharpe. En ik moet zeggen:het smaakt zeker naar meer.

  Het zijn vier verhalen ,een biografie en als bonus de eerste hoofdstukken van elk van zijn romans.

  Het titelvehaal gaat over een meisje dat snel vlam kan vatten, wat erg lastig is als je op de Zuidpool woont en je beste vriend een ijsmannetje is . Thema’s zijn haat/liefde ,onbegrip /vertrouwen.Onverwachts eind, wel passend in het geheel.
  Het tweede verhaal heet de koningin van het woud en dit gaat over een Melissa die wakker wordt en niet meer menselijk is.Ze moet met zichzelf leren leven.Hoe laat ze haar familie weten dat ze geen demon is? Hier gaagt het vooral om jezelf accepteren zoals je bent.Apart plot, zag ik niet aankomen.
  Nevel is het derde verhaal.Een groep jongens rijdt door niemandsland met een groot geheim in hun kofferbak als ze belaagd worden door iets duisters.Hun vriendschap wordt duidelijk op de proef gesteld.In nood leert men zijn vrienden kennen..weer een onverwachts plot.
  Het laatste verhaal heet De Vluchteling.Een jong vrouw wordt belaagd door meerdere mannen,maar er is gelukkig een redder in nood. Zij is hem erg dankbaar of toch niet? Goed en kwaad spelen hier een belangrijke rol.
  Alle vier de verhalen zijn in fantasy/suspense/horrorachtige stijl geschreven.
  Het dunne boekje (150 pagina’s) leest vlot weg. Ook de biografie en de bonusverhalen lees je snel. Voor mij zeker een rede te meer om de andere boeken van J Sharpe te gaan lezen.

 3. Na het aanschaffen van de Territoria tweeluik op de Dutch Comic Con vorig jaar heb ik gisteren EINDELIJK tijd gehad om ook het tweede deel uit te lezen. Eindelijk, want de suspense die opgebouwd wordt in beide boeken is haast ondraaglijk, wanneer een mens maar weinig tijd bezit om lekker op te krullen met een spannend boek.
  Je zit er vrijwel meteen in. Na een paar pagina’s gelezen te hebben, ben je compleet in de ban van de zorgvuldig opgezette spanningsbogen vol actie, angst en vragen. Hoewel de boeken heel veel complexe nieuwe informatie bevatten, omdat ze je kennis laten maken met een geweldig goed uitgedachte nieuwe wereld, is alles goed te volgen. Niet enkel omdat de beschrijvingen top zijn en ervoor zorgen dat het haast voelt alsof jij ook Territoria in bent gesleurd, maar ook door het goed gekozen beginnend hoofdpersonage Cindy; iemand wiens kennis ongeveer op gelijke hoogte ligt met die van de lezer en dus zelf ook die kennis nog moet vergaren.
  Hoewel op gebied van character development en uitwerking misschien nog wat te winnen viel doordat de grote hoeveelheid belangrijke personages die je als lezer volgt dit een grote uitdaging maakten, zijn het boeken die je zelfs tot na de laatste zin van de laatste pagina van het laatste boek in zijn greep houden. Het is verre van voorspelbaar en alle mogelijkheden worden open gehouden tot het bittere eind de lezer eindelijk verlost van die ondraaglijke spanning.

  Al met al heb ik zeer genoten van beide boeken en zeker niet enkel omdat één van de belangrijke personages ook Anna heet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s